top of page

MEEWERKEn

Joepie is een once in a lifetime experience, tenzij je als leiding kunt meestappen. Of tenzij je medewerker bij Joepie 30 wordt! De provinciale Joepieteams en het nationale Joepieteam zijn nog op zoek naar vele medewerkers. Wil jij je steentje bijdragen aan de organisatie van Joepie 30? Lees dan zeker verder en kom alles te weten over helpen bij Joepie 30. Heb je nog vragen rond meewerken aan Joepie 30, dan kan je contact opnemen via joepie@ksa.be

Voorbereidende werkgroepen

Deze werkgroepen geven vorm aan Joepie 30, op vlak van communicatie en voor de organisatie van de slotdag. Geef je je op voor één van de werkgroepen, dan zien we je ook graag tijdens de week van joepie (10 – 14 april) en op de slotdag maar uitzonderingen zijn zeker mogelijk.  Werkgroepen komen ongeveer een viertal keer samen.  

joeper.JPG

 Werkgroep Communicatie 

Het communicatieteam van Joepie is je tweede thuis. Samen promoten we Joepie op allerhande manieren en via leuke acties: zowel naar KSA-groepen als naar externen. Dit doen we via onze eigen kanalen (website, infofolders, promogadgets) en via pers en media. Kortom, Werkgroep Communicatie maakt Joepie bekend aan alles en iedereen. 

JOEPERREDACTIE

Als redactielid van de Joeper bundel je dagelijks de knotsgekke avonturen die de deelnemers hebben meegemaakt doorheen hun dag. Je creëert samen met een enthousiast team het leesvoer bij uitstek voor 3000 stappers. Jij selecteert welke verhalen volgens jou nieuwswaardig zijn en vult zo hét beste dagblad van Vlaanderen. 

 Werkgroep Podium 

Op het slotterrein van Joepie 30 neemt het podium een belangrijke plaats in. Jij bepaalt samen wat er op dat podium gebeurt. Je bedenkt de rode draad van het podiumgebeuren en regelt de line-up van DJ’s, acts, filmpjes… 

 Werkgroep Inkleding en Animatie  

Samen kleden jullie het slotterrein thematisch aan en regelen jullie de randanimatie. Je maakt de plannen op om het decor op te bouwen en regelt het benodigde materiaal. Tijdens Joepie stuur je het crea-en themateam aan. Op de slotdag bied je de nodige ondersteuning op het slotterrein. 

 Werkgroep catering  

We verwennen de stappers met eten en drinken op het slotterein. De eet- en drankstanden worden bemand door de kookteams en door losse medewerkers. Jouw taak is om die medewerkers te ondersteunen en aan te sturen. Ook het voorbereidende organisatorische werk maakt deel uit van jouw takenpakket. 

catering.JPG

Teams tijdens Joepie 30 

Schrijf je je in voor een team, dan word je tijdens Joepie (10 tot en met 14 april) in X verwacht. Daar help je mee het slotterrein om te toveren tot een waar paradijs voor de stappers met sfeervolle decors, uitmuntend eten, verfrissende drankjes en swingende muziek. Op de slotdag krijg je een ander taakje toegewezen. 

werkgroep podium.jpg

Opbouwteam

Je staat samen met de andere leden van het opbouwteam in voor de  opbouw van het slotterein. Je zorgt er voor dat de deelnemers op een feestelijke weide aankomen om te ontspannen na hun inspanningen. Je zorgt er voor dat verschillende tenten worden opgezet, bars en eetstandjes worden geïnstalleerd, water- en elektriciteitsleidingen worden gelegd, vipruimtes en ingangspoorten worden opgebouwd…

Crea- en themateam

Het crea- en themateam staat in voor de inkleding van het slotterrein. Tijdens Joepie ga je in X2 onder leiding van Werkgroep Inkleding en Animatie aan de slag de feestweide in te kleden. Je zorgt er samen voor dat alles klaar is voordat de eerste stappers X bereiken.

Cateringteam

Je verzorgt in een team van vijf à zes personen een eetstand op het slotterrein in X. Gemiddeld komen 300 personen van jouw kookkunsten genieten. Per cateringteam richt je de eetstand in, maak je het eten klaar, dien je het eten op (met hulp van extra medewerkers) en ruim je de eetstand op.

NACHTWACHT

Jij zorgt er voor dat we ’s ochtends niet voor verrassingen komen te staan bij het betreden van het slotterrein. Terwijl de opbouwwerkzaamheden van het slotterrein vooral overdag en ’s avonds plaatsvinden, zal jij ’s nachts actief zijn. Je waakt ’s nachts over het terrein en meldt onregelmatigheden.

CHAUFFEUR

Als chauffeur sta je ter beschikking van X2.  X2 is het hoofdkwartier van Joepie. Daar bevinden zich medewerkers die achter de schermen voor een geslaagde Joepie zorgen. Als chauffeur word je op pad gestuurd om overdag inkopen te doen, om eventueel een ploegje medewerkers te vervoeren en om ’s avonds laat de Joeper (het Joepiekrantje) te bezorgen aan elk van de tochten.

inkleding.jpg

Ploegen op de slotdag

Ploegen zorgen ervoor dat tijdens de slotdag alles vlot verloopt en de teams ondersteuning krijgen. Zij zijn enkel aanwezig op de slotdag zelf.

Joepie 28 ©Leon De Blaes-1525.jpg

ANIMATIEPLOEG

Op de slotdag entertain je de stappers of lok je hen om aan de animatie deel te nemen en zorg je er voor dat alles veilig en verantwoord verloopt. Bij de opkuis help je mee de animatie- en inkledingselementen op te ruimen. 

STEWARD

Op de slotdag stromen de vermoeide stappers X binnen. Ze moeten niet enkel hun weg zien te vinden naar het slotterrein, maar ook op het slotterrein en nadien van het slotterrein naar het station. Om deze verplaatsingen in goede banen te leiden, zetten we jou als steward strategisch in. In duo’s beman je een post en behelp je groepen met wegwijsvragen. 

Afbraakploeg

Nadat alle stappers richting station vertrokken zijn, staat er nog een heuse opdracht te wachten: de afbraak en het opruimen van het slotterrein. Jij helpt onder meer met het opplooien van tenten, het verzamelen van materiaal, het oprollen van kabels, het afbreken van podia, het verzamelen van afval... Je volgt de instructies van de materiaalmeester(s) op, zodat al het materiaal op de juiste plek of bij de juiste persoon terecht komt. Je taak zit erop wanneer het slotterrein er opnieuw netjes bijligt. 

afbraak.jpg

provinciaal

Vraag na bij je werkkring waar zij nog extra handen kunnen gebruiken.  ​

KSA West

KSA Antwerpen-Brabant

KSA Noordzeegouw

KSA Oost-Vlaanderen

KSA Limburg

materiaal

Naast talrijke medewerkers vergt het organiseren van Joepie nog veel meer organisatie. Wens je hiertoe bij te dragen via het beschikbaar stellen van materiaal of kan je ons nuttige contacten bezorgen, laat dan zeker iets van je horen via joepie@ksa.be

registreren

Wil je je opgeven als medewerker voor Joepie 30, schrijf je dan in via digit of mail naar joepie@ksa.be voor meer info! 

Joepie_28_©Leon_De_Blaes-1549.jpg

medewerkerspakket

Om jullie te bedanken voor jullie engagement hoort bij elke taak sowieso het medewerkerspakket van Joepie 30

 • Het J30-mouwschildje 

 • Het J30-polsbandje 

 • Een uitnodiging voor het medewerkersfeest 

 • Terugbetaling van onkosten 

 • Maaltijden (voor een voorbereidende vergadering, en tijdens het verblijf in X) 

 • Mogelijkheid tot het aankopen van: 

  • Een Joepie T-shirt €8,5 (maat opgeven via registratieformulier)

  • Een Joepie medewerkerstrui €15 (maat opgeven via registratieformulier)
    

bottom of page